Båstadtræffet finder sted 3 gange årligt - forår, efterår og nu også vinter.

Båstadtræffet er i dag det største træf i Skandinavien

© Rebeccas Homepage 

Vi mødes traditionen tro i Båstad 3 gange om året til forårs, efterårs- og vintertræffet

Vintertræf i Båstad fra den 5.februar - 7. februar 2021

 

 

 

 

Hotellet i Båstad

Hotellet er reserverer os alene når der holdes træf i Båstad. 
Her kan du slappe af og være dig selv, tage med på bytur, snakke alvor, hygge dig og feste i godt selskab med andre transvestitter. En weekend i Båstad byder altid på et rigt varieret program, og du vælger selv hvilke tilbud du har lyst at tage del i. 

Før var det før:
Hotel Riviera var et skønt lille badehotel bygget i funkisstil i 1932, og hotellet dannede rammen om de første 21 transvestittræf i Båstad. 

Da Hotel Riviera lukkede for at gennemgå en større renovering før det genåbner som både hotel og ferielejligheder, så blev træffene henlagt til en anden hotelpension i byen. Båstadtræf afholdes jo i Båstad.

Nu er det nu:
Efterårstræffet 2020 bliver arrangeret på Pensionat Enehall.
Efter et par træf på Pensionat Enehall blev træffet flyttet til Hemmeslövs Herrgård; men fra
efteråret 2013 vendte Båstadtræffet tilbage til Enehall som er et rigtig dejligt sted at afholde Båstadtræf.

 

 

Programansvarlig: Styrelsen for Båstadträffen
Læs nyhederne først på: http://www.bastadtraffen.se/
 

20 år i Båstad

 

 

Båstadtræffet fejrede 20 års jubilæum i 2017
I 2017 var det 20 år siden transvestitter fra hele norden for første gang satte hinanden stævne på Hotel Riviera i Båstad.
De første 10 år blev træffene afholdt på det elskede Hotel Riviera. Desværre blev Hotel Riviera solgt og gennemgik en større renovering før det genåbnede som både hotel og ferielejligheder, så fremover bliver træffene arrangeret på en anden hotelpension i byen.
Efter et par træf på Enehall blev træffet flyttet til
Hemmeslövs Herrgård; men fra
efteråret 2013 vendte Båstadtræffet tilbage til Pensionat Enehall som er et rigtig dejligt sted at afholde Båstadtræf.

 

 

Kom til Båstad

 

 

Båstadtræffet er også et tilbud til dig

Båstadtræffet har vokset sig stort og stærkt i årenes løb, og er i dag så populært, at hotellet melder alt optaget flere uger før den aktuelle weekend. I dag er det en fælles skandinavisk styrelsesgruppe som står for arrangementet, og træffet er et åbent tilbud til alle transvestitter som har lyst til at deltage. 

Båstad ligger blot 2 timers kørsel fra København, men alligevel har danske transvestitter haft svært ved at finde vej til Båstad. Ud af de 80 gæster ved Båstadtræffet i maj måned 2004 var vi helt nøjagtigt 3 som kom helt ovre fra Danmark. Og vi havde det pragtfuldt sammen med alle de dejlige svenske og norske veninder, som kommer fra nær og fjern for at deltage i dette træf. Hvorfor der ikke kom flere danske transvestitter til dette dejlige skandinaviske transvestittræf skal jeg ikke gøre mig klog på. Det er der sikkert lige så mange forklaringer på, som der er danske transvestitter. 
Nogle af dem jeg har hørt er: 

Det er simpelthen for langt væk.
Det er vist nok et lukket arrangement.
Det er alt for mange dage.
Det er at overskride mine grænser.
Det er også alt for dyrt.
Det er bare ikke noget jeg har lyst til.

Selv har jeg været meget glad for at deltage ved disse træf. Jeg finder det utrolig inspirerende at komme ud af de vante rammer, og synes det er herligt at møde en masse dejlige svenske og norske transvestitter. Derfor har jeg lyst til at fortælle dig noget konkret om træffet, og måske være med til at sætte ord på nogle af dine overvejelser for og imod. Hvis du så får lyst til at deltage ved Båstadtræffet fremover kan jeg kun glæde mig på dine vegne. Der venter dig en dejlig oplevelse. 
Men det er jo din egen beslutning - og kun din. Jeg har taget min egen beslutning, og glæder mig hver gang til at komme af sted. Og en ting er sikkert: Også du er meget velkommen i Båstad.

Båstadtræffet er åbent for alle som ønsker at deltage, uanset om du er medlem af en forening eller ej, ud fra idéen om at vi alle her har mulighed for at mødes på kryds og tværs; skabe nye kontakter og venskaber, og udveksle tanker og synspunkter i en afslappet atmosfære, hvor der er god tid til blot at være sig selv og nyde hinandens selskab. Selv ser jeg det som en skøn lille ferie, et dejligt pusterum midt i en hektisk hverdag. Altså det diametralt modsatte af de ofte alt for stressende byture i weekenden, hvor jeg føler jeg skal nå at opleve det hele på alt for få timer.

Om der er alt for langt til Båstad må jo være op til den enkelte at vurdere. Nogle kommer i bil fra det nordlige Sverige og Norge. Et par har oven i købet campingvogn med og får en ferietur ud af det. En transvestit fra Stavanger har fundet ud af, at det nemmeste er at flyve fra Stavanger til København, og tage toget videre op til Båstad. Fra Jylland kan du vælge hele to færgeruter til Sverige: Frederikshavn-Göteborg og Grenå-Varberg. Øresundsbroen har gjort det utroligt nemt for mange af os at komme til Sverige, og fra Malmö er der en times kørsel i bil. Selv har jeg taget med toget fra København til Båstad. Det tager to timer. Fra Nordsjælland kan du tage færgen fra Helsingør til Helsingborg, og en halv time efter er du fremme ved hotellet i Båstad. 
Hvor kommer du fra? Hvad holder dig tilbage fra en dejlig oplevelse?

 

 

Turist i Båstad 

 

Magasin Båstad Bjärehalvön 2004

Båstad og Bjärehalvön er et af Sveriges mest populære ferieområder. Båstad Turist udgiver et sommermagasin Magasin Båstad Bjärehalvön, som udkommer i et oplag på 30.000 og husstandsomdeles til alle fastboende og sommerhusgæster. 
Nu tænker du sikkert: Hvad kommer det dog mig ved?
Jeg skal til trænsetræf i Båstad, ikke på sommerferie. 
Men prøv nu alligevel at læse videre.

I maj 2004 blev jeg kontaktet af redaktøren Lina Andréasson som gerne ville bringe en af mine artikler i magasinet. Hun havde været inde på min hjemmeside, og fundet min side om Båstad, og her var hun faldet over den artikel jeg skrev om min første tur til Båstad. Det var den hun gerne ville have lov at bringe da hun synes jeg har en entusiastisk og underholdende måde at fortælle på.

I sin mail skrev hun denne dejlige hilsen:
Jag gör ett sommarmagasin för Båstad och när jag läste din text tyckte jag att den på ett så bra och positivt sätt speglade orten. Precis så som du skrev tror jag att många av oss här vill bli uppfattade. Dessutom kände jag igen stämningen från mina utflykter med tjejgänget som jag umgås med och det fick mig att skratta gott åt dina beskrivningar av inköpsrundan bland Båstads små butiker. Så brukar vi ha det i Smögen. Jag är mycket glad över att du vill medverka i mitt Magasin och hoppas att vi kan träffas om du kommer tillbaka i september.

At få den form for ros af en professionel journalist er jo noget der gør en helt glad om hjertet, og naturligvis gav jeg hende lov til at bringe artiklen i sommermagasinet. Da jeg modtog magasinet blev jeg vildt imponeret over den flotte standard det holder. Format, papirkvalitet og et sideantal på 144 sider gør at det kan sammenlignes med et månedsmagasin, som f.eks. Magasinet Q. Og her fik jeg altså et dobbeltopslag med billede, samt information om det kommende Båstadtræf. Tidligere hed artiklen "De forklædte meloners paradis" og den kan du læse nederst på denne side. Af pladshensyn måtte vi droppe anekdoten om melonerne, og artiklen blev omdøbt til "Transformation och pigeferie i Båstad."

Oplaget er som nævnt på 30.000. Det er immervæk mange læsere at få i tale med en positiv artikel om transvestisme. At jeg ydermere via min artikel er med til at styrke Båstads profil som et sted der kan rumme mangfoldighed og udvise tolerance er en helt pragtfuld fornemmelse.

Magasin Båstad Bjärehalvön kan rekvireres hos Båstad Turist

 

 

Alle kan deltage

 

 

 

 

 

Slip transvestitterne løs – tag til Båstad

Der findes mange transetræf i Skandinavien, men få kan måle sig med træffene i Båstad. Målsætningen her er at deltagerne skal have det rart, få nogle gode oplevelser, træffe nye venner, rykke lidt ved egne grænser og have det sjovt sammen.
Hvis du aldrig før har været med til et transetræf kan du måske have en indre modvilje mod at drage af sted. Undskyldningerne hober sig op:
Du kender absolut ingen som skal derover
Du er bange for ikke at passe ind i selskabet 
Du synes alle de andre ser så pæne ud på billederne 
Du bliver usikker på hvordan du skal klæde dig
Du kan lige pludselig ikke finde ud af at lægge en god makeup
Kort sagt: du bliver usikker på alting… og bliver hjemme!
 
Vi kender vel alle undskyldningerne og bortforklaringerne fra os selv. 
Derfor er det ekstra dejligt at Båstad-træffene er blevet kendt for at være mange transvestitters første positive møde med omverdenen. 
En af grundene er nok at alle som deltager er indstillet på at hjælpe hinanden til at få en god oplevelse og en dejlig weekend sammen.
Så drop alle betænkeligheder og kast dig ud i eventyret! 


 

Sådan gør du


Vintertræf fra 5.2. - 7.2. 2021
For
årstræf fra 6.5 - 9.5 2021
Efterårstræf fra 26.8 - 29.8 2021

Båstadtræffene 2021 holdes på Pensionat Enehall.

Tilmeld dig her: Jeg deltager ved Båstadsträffen

Båstadgruppen har fået en rigtig god aftale med Pensionat Enehall som ligger centralt i det dejlige Båstad. Pensionat Enehall åbnede i 1924 og er i tidens løb blevet nænsomt moderniseret med stor respekt for historien.
Pensionat Enehall er et rigtig dejligt sted at afholde Båstadtræf, og træffene i de nye omgivelser er en stor succes.

 

 

Første gang i Båstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De forklædte meloners paradis

Mia fortalte en herlig historie da vi mødtes første gang i Båstad. 
For et par år siden havde Helène Chantal inviteret til sommerfest i Göteborg, og Mia og Sara drog gennem byen i deres hotteste outfit. Både på deres vej til og fra festen var der mange som kikkede efter de to piger, men ikke ret mange som kom med direkte kommentarer. På deres natlige vej hjem fra festen passerede de et lettere beruset selskab ved en parkeringsplads, og en af dem spurgte Mia: ”Är du transvestit?” Og hun svarede: ”Nej, jag är en förklädd melon!” Resten af vejen hjem til deres hotel græd de to veninder af grin over hendes skøre replik så makeuppen var ved at gå i opløsning. 
Vi var flere som tog hendes muntre replik til os, og under hele weekendtræffet var vi alle sammen Forklædte Meloner. 

Jeg havde alle tiders oplevelse da jeg for første gang deltog i et transetræf. Egentlig havde jeg altid sagt, at jeg ikke havde den allerstørste lyst til at være sammen med mange transvestitter mere end et par gange om måneden, og jeg havde også i mange år bildt mig selv ind at et stort transetræf overhovedet ikke havde min interesse. Hvad skulle jeg dog dér når jeg altid havde færdedes frit i byens natteliv som pige og haft det sjovt sammen med en hel masse skøre og dejlige mennesker af de mest mærkværdige køn? 
Da jeg så for et par år siden havde et par ekstra feriedage og godt kunne få fri til at tage til Båstad, begyndte jeg igen at overveje hvordan det ville være at deltage i et stort transetræf. Jeg kunne ikke rigtig blive ved med at holde på at det ikke var noget for mig når jeg aldrig havde prøvet at være med, vel? Så jeg tog en rask beslutning. Kontaktede værtsparret Åsa og Bengt på Hotel Riviera og bestilt et værelse. Nu skulle det afprøves. 
Allerede onsdag morgen tog jeg toget til Malmø og kørte videre til Båstad sammen med Sara og Daniela. Jeg havde nemlig lovet Sara at hjælpe hende med alt det praktiske når nu jeg alligevel kom, da hun efterhånden var kommet til at stå ret alene med meget omkring selve arrangementet.
Det var simpelthen alle tiders weekend. Alle mine forbehold blev på smukkeste vis gjort til skamme, og jeg havde det som en fisk i vandet hele weekenden. De svenske og norske transvestitter, plus de danske veninder jeg mødte heroppe for første gang, var utroligt søde og åbne at snakke med; og der blev tid til både fest og farver, alvorlige snakke i en stille sofakrog, og ikke mindst nogle dejlige ture langs stranden. Hotel Riviera lå midt i en stor strandpark kun 100 meter fra den smukkeste sandstrand. 
Vejret var fantastisk. Sommeren startede denne første weekend i maj måned. Solen strålede fra en skyfri himmel, og om onsdagen var vi kun 5 i alt, plus værtsparret Åsa og Bengt, som er et par utroligt søde og dejlige mennesker. Adele havde taget en hel uges ferie og indlogeret sig allerede om søndagen. Mia var kommet en dag før os, og vi hyggede os på den solrige balkon til meget sent onsdag eftermiddag. Snakken gik lystigt og den ene flaske kølige hvidvin efter den anden blev fremtryllet på forunderligste vis. 
Om aftenen blev vi enige om at gå ud og spise på en hyggelig lille restaurant. Jeg undrede mig lidt over at en hel del butikker og restauranter hed et eller andet med Malen til fornavn da jeg troede jeg var i Båstad; men fandt ud af at der ligger en lille by ved navn Malen lige før man kommer ind til Båstad. Malen eller ej; maden var god og den søde unge pige som serverede for os var ét stort smil under vores hyggelige middag. Vi underholdt vist også både hende og de andre gæster til noget der lignede smertegrænsen for ømme lattermuskler. 
I løbet af torsdagen ankom der en hel del mandfolk med kæmpestore kufferter; for kort tid efter at dukke op på vores hyggelige lille balkon som de smukkeste kvinder; og om fredagen var næsten alle kommet. Også en del som talte dansk, dette mærkeligt klingende sprog som jeg næsten havde glemt midt i den sjove og spændende snak som for det meste foregik på svensk og norsk omkring ørerne på mig. Jeg var jo draget til Sverige for at snakke med Nordmænd, og jeg tror jeg fik snakket og hygget mig sammen med de fleste i løbet af weekenden på mit fuldstændigt kaudervælsks sammenblandede skandinaviske sprog. 

Fredag aften havde Sara på mit forslag arrangeret et modeshow med second hand tøj, og jeg var naturligvis én af de seks piger på catwalken. Nej, ifølge Sara var jeg supermodellen som reddede showet, fordi det lyste ud af mig at jeg havde det pragtfuld oppe i spotlyset og elskede at føre mig frem på podiet. Hvilket skarpsyn! Hvor får hun det fra? Bodil, Eva, Mia, Sara, Suzette og jeg kombinerede tøjet på kryds og tværs og susede frem og tilbage på podiet og fremviste vores kreative sammensætninger til stor moro for både os selv og de potentielle købere i salen, og de næste par timer gik med at prøve alt det viste tøj, snakke, grine og give gode råd og vejledning om hvad der klædte den ene og den anden bedst. Salget gik vist ganske godt, og mange af pigerne fik suppleret garderoben med en hel del nyt smart tøj til en billig pris. 
Senere på aftenen fik jeg verdens smukkeste kompliment af en svensk veninde. Hun sagde at jeg havde en stråleglans af glæde omkring mig. Hvad kan man gøre andet end kvittere med et kæmpe knus og sige tusind tak for komplimenten. Og jeg havde det ganske rigtigt pragtfuldt midt i dette interskandinaviske sammenrend af dejlige og glade mennesker. 
Lørdagen gik derudaf med diverse foredrag og salgsudstillinger, og sidst på eftermiddagen var vi ret mange piger som drog af sted på en meget sjov bytur ind til Båstad for at handle ind hos lingeributikken Miss Elly og den vildt fede modebutik Catwalk. Sidstnævnte havde hjembragt det skønneste pigetøj fra Frankrig og Italien, og det til helt vanvittigt høje priser. Alt tøj i butikken lignede en million svenske kroner og kostede også derefter! Men der er jo ikke noget at gøre når pigerne først er kommet på shopping og kreditkortene ligger og lokker øverst i dametaskerne. 
Hos Miss Elly købte jeg en vanvittig smuk og lækker sort blonde-BH, og for at sænke gennemsnitsprisen lidt købte jeg endnu en sort transparent BH til kun den halve pris. Så blev der altså også lige plads i indkøbsposen til et længe ønsket elastisk taljekorset og et par supersmarte sorte italienske laksko. 
Allerede på vej ind ad døren til Catwalk faldt jeg i svime over verdens smukkeste bluse til den horrible pris af næsten 1000 Skr. Men jeg måtte simpelthen eje den, og da vi efter en masse grin og prutten om prisen landede på 750 Skr. slog jeg til, kørte lynhurtigt mit efterhånden noget tyndslidte VISA kort gennem terminalen inden nogen af os kunne nå at fortryde handelen. Jeg var jo på pigeferie, og alle de kedelige kontoudtog og havregrøden bliver man heldigvis først konfronteret med når man kommer hjem igen. 
Lørdag aften var alle tiders festaften. Så vidt jeg husker var vi næsten 60 gæster til gallamiddagen om lørdagen, og alle pigerne havde gjort sig ekstra smukke for at fejre den sidste aften sammen. Efter at have ’minglet’ en times tid i baren og sikret os at alle var vel ankommet, skulle vi trække en nummereret seddel op af en høj hat for at finde vores bord. Bodil, Lis og jeg trak nr. 8. Desværre var der kun dækket op på syv borde og vi måtte trække en gang til. Jeg dykkede rask ned i den høje hat, og til stor morskab for alle trak jeg nr. 8 en gang til. Nå, tredje gang er jo som bekendt lykkens gang, og vi fandt alle en plads ved de smukt pyntede borde. 
Aftenens festmenu var utrolig lækker, og snakken gik lystigt ved alle bordene. På et tidspunkt blev der delt stemmesedler ud. Vi skulle nu i gang med at kåre Miss Båstad Open. En afstemning der er lige så åben som navnet antyder, da der absolut ingen regler findes. Vi skulle bare stemme på den person vi havde allermest lyst til at tildele titlen Miss Båstad Open. Sara Lund blev den suveræne vinder af titlen, med Kaja Mostad og Mia Svensson på en delt andenplads, og hun blev dermed behørigt hyldet for sit store engagement i dette weekendtræf. Alle havde en skøn aften og hyggede sig sammen på tværs af diverse sprog og foreningsgrænser, og festen fortsatte vist til ved 3-tiden om natten. 
For nogle af os trak morgenkaffen gevaldigt langt op ad søndagen, mens de arme stakler som havde mange timers kørsel hjem til Norge og det nordlige Sverige var stået vanvittigt tidligt op og havde fået pakket færdigt inden jeg overhovedet fik øjne og fandt frem til kaffebordet. 
Søndagen er den store hjemrejsedag, og nu myldrede det igen med mænd og store kufferter på parkeringspladsen, og der blev hilst farvel og givet knus i en uendelighed med ønskerne om at mødes igen til næste træf i Båstad. Selv var jeg så heldig at kunne blive og nyde den dejlige sommersøndag fuldt ud, da Sara og Daniela først ville køre hjem til Malmø sidst på eftermiddagen.

Et stort knus til Aasa Aurora, Adele, Aina, Anette, Ann-Christin, Bodil, Caroline, Christina, Daniela, Erna, Eva, Gerty, Helène, Helle, Henriette, Jeanette, Kaja, Lis, Madeleine, Maud, Mia, Michaela, Michelle, Randi Beate, Sara, Susanne, Suzette - og alle jer andre pragtfulde piger som gjorde dette mit første Båstadtræf til en helt vidunderlig oplevelse. 
Det var pragtfuldt at være sammen med så mange glade og harmoniske transvestitter; og jeg tager helt sikkert til Båstad igen for at holde kontakt til mine dejlige svenske og norske veninder.